Pearson Courses

Pearson Live Virtual Training

pearson-logo

Pearson Live Virtual Training brings the experts to you

Take the most sought-after IT courses from industry-recognised trainers from the comfort of your home, or office. Topic areas include cyber security, cloud computing, big data, and more.

Engaging and interactive courses

Pearson Course sessions are delivered real-time, so you’re able to interact with the instructor and other students during the sessions. Instructors bring the courses to life with content, real-world examples, and practice exercises designed specifically for a live, virtual training experience.

IT training made easy

  • Convenient course times
  • Affordable alternative to in-person training
  • Integrated certification-level instruction and learning content
  • Industry-recognised trainers
  • Interaction with peers and instructor
  • Virtual course sessions delivered live
  • Access to class recordings and supplemental course materials for future reference

Courses offered At Pearson

Cybersecurity

  • CompTIA Security+ SY0-501
  • CISSP

Cloud computing

  • AWS Certified Cloud Practitioner
  • AZ-103: Microsoft Azure Administrator
  • AZ-300: Microsoft Azure Architect Technologies

Topic areas

  • Agile
  • AI/ML
  • AWS
  • Big data
  • Cloud computing
  • Cybersecurity
  • Google Cloud platform
  • Linux
  • Networking
  • Programming languages
  • Red Hat

How it works

  • Courses range from 3 to 20 hours, spread across 1 to 4 days.
  • Select your desired courses from the pre-published schedule.
  • Register with Ashton Testing Centre and attend from anywhere in the world.
  • Courses delivered remotely, in real-time, in US English.
  • Fee for all the courses is $940.
AWS Certified Cloud Practitioner Crash Course (2 Days)
Instructor:
Michael Shannon
Course Length:
8 hours
Session Duration:
2 days – 4 hours per day; 7+ hours of video training
Course Date:
November 5-6, 2019 (Registration closed)
Course Timing:
6:00 a.m. – 10:00 a.m. Pacific Standard Time

View Course Details

AWS Certified Cloud Practitioner Crash Course (4 Days)
Instructor:
Michael Shannon
Course Length:
8 hours
Session Duration:
4 days – 2 hours per day; 7+ hours of video training
Course Date:
November 11-14, 2019 (Registration closed)
Course Timing:
3:00 p.m. – 5:00 p.m. Pacific Standard Time

View Course Details

AWS Certified Solution Architect Crash Course (2 Days)
Instructor:
Chad Smith
Course Length:
8 hours
Session Duration:
2 days – 4 hours per day; 6+ hours of video training
Course Date:
November 18-19, 2019
Course Timing:
6:00 a.m. – 10:00 a.m. Pacific Standard Time

View Course Details

AWS Certified Solution Architect Crash Course (2 Days)
Instructor:
Chad Smith
Course Length:
8 hours
Session Duration:
2 days – 4 hours per day; 6+ hours of video training
Course Date:
November 25-26, 2019
Course Timing:
3:00 p.m. – 7:00 p.m. Pacific Standard Time

View Course Details

AWS Certified Security – Specialty Crash Course
Instructor:
Chad Smith
Course Length:
8 hours
Session Duration:
2 days – 4 hours per day; 6+ hours of video training
Course Date:
December 11-12, 2019
Course Timing:
3:00 p.m. – 7:00 p.m. Pacific Standard Time

View Course Details

AZ-300: Microsoft Azure Architect Technologies Crash Course (e-book)
Instructor:
Tim Warner
Course Length:
6 hours
Session Duration:
2 days – 3 hours per day
Course Date:
November 14-15, 2019 (Registration closed)
Course Timing:
6:00 a.m. – 9:00 a.m. Pacific Standard Time

View Course Details

Certified Ethical Hacker Crash Course
Instructor:
Omar Santos
Course Length:
8 hours
Session Duration:
2 days – 4 hours per day; 18+ hours of video training
Course Date:
November 11-12, 2019 (Registration closed)
Course Timing:
3:00 p.m. – 7:00 p.m. Pacific Standard Time

View Course Details

CompTIA Security+(SY0-501) Crash Course
Instructor:
David Prowse
Course Length:
8 hours
Session Duration:
2 days – 4 hours per day; 19+ hours of video training
Course Date:
November 12-13, 2019 (Registration closed)
Course Timing:
5:00 a.m. – 9:00 a.m. Pacific Standard Time

View Course Details

CISSP Crash Course (2 Days)
Instructor:
Sari Greene
Course Length:
8 hours
Session Duration:
2 days – 4 hours per day; 26+ hours of video training
Course Date:
November 12-13, 2019 (Registration closed)
Course Timing:
5:00 a.m. – 9:00 a.m. Pacific Standard Time

View Course Details

CISSP Crash Course (4 Days)
Instructor:
Sari Greene
Course Length:
8 hours
Session Duration:
4 days – 2 hours per day; 26+ hours of video training
Course Date:
December 2-5, 2019
Course Timing:
3:00 p.m. – 5:00 p.m. Pacific Standard Time

View Course Details

Register for Your Course

Credit Card

Expiry Date

Card Security Code *

Our Partners